Universitats per la República celebra una marxa silenciosa contra la violència policial

Aquest migdia Universitats per la República ha organitzat una marxa silenciosa que ha anat de plaça Universitat fins a plaça Catalunya. Uns 15.000 estudiants s’han manifestat amb la boca tapada, en senyal de protesta per la brutal repressió policial espanyola durant el referèndum d’ahir.

Després d’assistir a la concentració organitzada per la Taula de la Democràcia a plaça Universitat, concentració que també s’ha celebrat davant tots els ajuntaments del país, els estudiants han caminat amb la boca tapada fins a Plaça Catalunya.
Després de caminar per ronda Universitat amb un silenci absolut i colpidor, han omplert plaça Catalunya, lloc on els portaveus de la plataforma unitària han llegit un manifest amb dos missatges molt clars. En primer lloc Marta Rosique ha denunciat la violència policial: “ens solidaritzem amb els 844 ferits i les seves famílies i els enviem una forta abraçada.” I ha afegit que “el jovent d’aquest país estem orgullosos de vosaltres i de totes les persones que ahir van estar defensant els col·legis.”

En segon lloc el portaveu Jordi Vives ha reclamat “una República democràtica, que tingui la pau com a valor fundacional” i ha fet una crida a participar demà a la vaga general. En aquest sentit ha anunciat que la Caputxinada 2017 ha arribat a la seva fi, ja que ha complert els seus objectius. “Ara ens toca tornar a cada facultat i organitzar els joves, ens toca sortir als carrers al costat dels treballadors i treballadores” ha explicat Vives.

Finalment el president de la UNESCO Catalunya, Eduard Vallory, ha clos la concentració afirmant que “els estudiants no sou el futur, sou el present” i ha defensat que “la República que hem de constituir ha de ser amb la idea de la dignitat, igualtat i respecte mutu”.
 
 


 

Comentarios

Entradas populares de este blog

Una italiana resident a Barcelona, primer cas de coronavirus a Catalunya

El conflicto de las banderas

Denuncian la falta de medios en los bomberos, lo que podría ser catastrófico