El Parlament reconeix la tasca dels Mossos i dels serveis d'emergència

El Parlament de Catalunya es va reunir ahir i per unanimitat va aprovar una declaració institucional a
la que reconeix la tasca realitzada pels serveis d'emergència i els Mossos, davant l'atemptat yihadista a les rambles.

La cambra catalana reconeix la reacció de la societat catalana i el seu esperit cívic i solidari a la vegada que demana la pacífica convivència intereligiosa.

El text aprovat diu:


Davant d’una situació d’extrema gravetat, la ciutadania, les institucions i els serveis públics del país han actuat d’una manera exemplar. Volem destacar la tasca excel·lent dels serveis d’emergències i urgències mèdiques i també dels cossos de seguretat. L’eficàcia de l’actuació policial ha permès controlar amb gran rapidesa l’amenaça que representaven els autors del atemptats. Les informacions i les comunicacions oficials facilitades han ofert a la ciutadania la serenor necessària en un context tan traumàtic.” Són paraules de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que aquest migdia ha fet lectura de la declaració, unànime, de rebuig als atemptats gihadistes comesos a Catalunya fa una setmana. Abans, Forcadell ha insistit en diverses idees: el suport a les víctimes, el rebuig al terrorisme i la voluntat de prevenir i evitar que fets com els que s’han viscut es tornin a repetir.

“El Parlament vol destacar de manera especial la reacció cívica de la societat catalana, que ha mostrat des del primer moment un immens esperit solidari i ha sabut respondre majoritàriament amb la maduresa necessària per saber distingir entre la utilització espúria de les religions com a forma d’extremisme violent i la pacífica convivència de les diverses entitats religioses presents a Catalunya.” “L’objectiu últim dels terrorismes és generar por, odi a la societat contra la qual atempten, i aniquilar valors essencials, com la llibertat, el respecte...” La pluralitat, afirma el Parlament “només es pot defensar des de la democràcia”.

Després de la lectura de la declaració, els membres del Parlament van fer un minut de silenci en homenatge a les víctimes del bàrbar acte.

Els oferim algunes de les fotografies de l'acte.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Una italiana resident a Barcelona, primer cas de coronavirus a Catalunya

El conflicto de las banderas

Denuncian la falta de medios en los bomberos, lo que podría ser catastrófico